Bandenjager

Challenge

Bandenjager heeft Techtribe gevraagd om een B2B E-commerce platform op te zetten voor een nieuw internationaal merk. Daarnaast was er de uitdaging om direct ook het design, development en de branding op zich te nemen en dat alles om klanten eenvoudig en snel de mogelijkheid te bieden om online banden te bestellen en ze op kantoor, in de garage of thuis te laten monteren. De belangrijke randvoorwaarden zijn daarbij de integraties met bestaande achterliggende systemen en moet een relatief klein team de website volledig kunnen draaien.

Why us

Bandenjager heeft de ambitie om snel te kunnen doorgroeien, om die reden is gekozen voor Magento, het e-commerce platform wat onafhankelijk van plaats, tijd en opties, flexibel op te schalen us.

why techtribe

Bandenjager wilde alle specialisten zoveel mogelijk op 1 plek samen te laten werken. Techtribe kon dit faciliteren en zo ontstond een intensieve samenwerking en was er de maximale focus voor het ontwikkelen van het E-commerce platform.

Solution

Voor het e-commerceplatform maakten we gebruik van Magento. Met behulp van een service bus integreerden we het systeem om de manuele werkzaamheden tot een minimum te beperken. We implementeerden zo min mogelijk maatwerk, waardoor de flexibiliteit van het systeem werd gemaximaliseerd.

integratielaag

De ambities van Bandenjager zijn groot. Om de internationale ambities te faciliteren hebben wij een fundament gerealiseerd dat in staat is om internationaal te schalen. Hiervoor maken wij gebruik van Mendix. Op deze manier kunnen wij efficient nieuwe storefronts lanceren.

Result

Techtribe heeft het E-commerce platform ontwikkeld met de uitgebreide integratie van bestaande achterliggende systemen, wat voor Bandenjager als uitdaging was aangegeven.

Daarnaast faciliteerde Techtribe de volledige end to end oplossing,  Het design is gedaan door ons inhouse studio die o.a. werken aan het grootste e-commerce platform van Nederland. Tevens hebben we het  development en de branding gefaciliteerd, alles bij elkaar heeft dit geleid tot een e-commerce platform waar snel en eenvoudig kan worden besteld. Bandenjager kan nu met  een klein team de voorraden, orders, maar ook de retouren handelen, wat voorheen los van elkaar was en nu in zijn geheel geautomatiseerd.

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op:Lucas Thie

Sales Manager

+31 6 1524 7106

lucas@techtribe.nl