AGU

Challenge

Terwijl in vrijwel elk marktsegment het online marktaandeel groeit, blijft de online presence van AGU achter. Vandaar de strategische beslissing om een eigen online verkoopkanaal op te zetten. Een belangrijk uitgangspunt bij het ontwikkelen van het e-commerceplatform was om de manuele werkzaamheden te minimaliseren. Agu deed nog niet zoveel online, om die reden is er de behoefte om klein en lean te starten met minimale integraties (alleen voorraad en pricing) om snel te kunnen starten met het e-commerce platform. Belangrijk was daarbij wel om de mogelijkheid te hebben om maximaal te kunnen schalen om hun internationale ambities waar te kunnen maken.

Why us

Er is gekozen voor een Magento oplossing omdat Agu de ambitie heeft om enerzijds snel te kunnen opschalen en anderzijds hun internationale ambitie te kunnen realiseren waar de mogelijkheid bestaat om meerdere internationale webshops naast elkaar te hebben, met multi language en multi currency mogelijkheden.

 

Techtribe heeft vanaf het begin meegedacht over de strategie, de architectuur en design met Agu over hoe je nu het beste het e-commerce platform op kan zetten en bood hen de mogelijkheid om klein beginnen maar ook flexibel te zijn om door te kunnen groeien,zonder een heel nieuw platform te bouwen te moeten bouwen.

Solution

Er is gekozen voor minimale integraties, alleen de voorraden en pricing zijn daarbij meegenomen. We maakten gebruik van Magento als e-commerceoplossing en zorgden ervoor dat het volledig programmatisch wordt aangestuurd. Daarvoor gebruikten we bestaande onderliggende B2B-systemen die we via een service bus naar de webshop hebben ontsloten. Zo konden we met minimale inspanningen binnen enkele maanden een nieuw verkoopkanaal realiseren.

Result

Door niet alles te integreren heeft Techtribe binnen 2 maanden het e-commerce platform gerealiseerd, precies de gedachte die Agu had om snel te starten en direct zoveel mogelijk e-commerce ervaringen op te doen. Voor Agu zijn de manuele e-commerce werkzaamheden minimaal gebleven, wat de druk op de interne organisatie minimaliseert, al met al precies wat Agu vooraf als uitgangspunt heeft aangegeven.

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op:Lucas Thie

Sales Manager

+31 6 1524 7106

lucas@techtribe.nl